Folyékony autófólia

Tel.:+36-30-941-7370
+36-30-687-4033
+36-1-787-7947


E-mail: racerdip@racerdip.hu

Hétfő - Péntek:

08:00 - 16:00
(bejelentkezés alapján)

RacerDip Hungary

Köszönjük :)

Üdvözöljük a RacerDip Hungary webáruházban!
Subaru Impreza STI RACER DIP® Ultra feteteben Yamaha R1  RACER DIP® Alpine fehérben BMW M5  RACER DIP®be Alpine fehér™ben BMW 5 GT  RACER DIP® Alpine fehér™ben Audi A6  RACER DIP® Frozen Greyben Renoválja a régebbi felniket a RACER DIP® segítségével A hűtőrácsnak kölcsönözzön sportos kinézetet A RACER DIP® a felület megsértése nélkül bármikor eltávolítható Az interiér egyszererű javítása a RACER DIP® sprayel

A RACER DIP® alkalmazások módja

Az alapfestékek (no metallic)

Az alapvető hígítási arány 1:1.5-höz (festék: hígító R03-01), ennél az aránynál nem tesz semmit tönkre és ez a hígítási arány legjobb főleg az elektromos pisztolyjal fújt felületekre. a légi terjesztőnél a legjobb az arányt a pisztolynak a szórófej, adagolás, avagy a nyomás szerint felhígítani. az optimális méret a légi szórófej esetén = 1.8mm.

Figyelem!

A RACER DIP® estén csak is az eredeti hígítót használhatjuk! Egyéb hígítókkal elronthatjuk a festék színét és a természetét. Például a gyakran használt S-6001, amelyeknek minden termelőtől teljesen más az összetétele. Ha minden bizonnyal még is csak úgy dönt hogy ezt a fajta hígítókat használja fel akkor kérjük először is próbálja ki a festék természetét és hatását mielőtt belekezd.

A fehér választott RACER DIP®  festék esetén az átlátszó - fényes ™ alapréteget javasoljuk először felhasználni a későbbi könnyebb eltávolítása miatt.

Ez főleg azért van, mert a fehér pigment kémiai reakcióval elterül.  Az átlátszó - fényes ™ nem tartalmaz additívumokat a legjobb ellenálló vegyi sérülés iránt.

Ne felejtsünk el az érintkező rétegről sem! A kitisztított és zsírtalan felületekre először az érintkező réteget kell alkalmazni, azaz egy finom porzással lefújt felületet létrehozni. Éppen ez az érintkező réteg biztosítja a kiváló hozzátapadást (adhéziót) és így lehetővé teszi a további rétegek alkalmazását. a további rétegek már vizesre festjük ahol éppen az érintkező réteg biztosítja azt, hogy semmi más további összefolyódások ne keletkezzenek.

A vizes mód azt jelenti, hogy az egész felületen nem található egy darab száraz hely sem és a rétegnek a felülete ahol a festék volt felhasználva teljesen egyenes. (TIPP: célszerű ellenőrizni a lefújt vagy festet helyének a felületét fény alatt, mindenféle szögből úgy hogy ne lehessen látni semmilyen száraz részeket, pontokat stb.) Lényeges figyelni és betartani a rétegek között alkalmazott száradási időt, avagy 20 perc (a rétegeknek vastagságán függően tovább is). Ennek elmulasztása alkalmával előfordulhat, hogy a festék egy pár nappal tovább fog száradni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a rétegek között sok hígító marad.

Télen javasoljuk a "feldipezett" felületet legalább kéthetente egyszer tiszta vízzel leöblíteni, avagy több mint 40 nap után a réteg rugalmasság elvesztése alapul.

 

Metallic színek (ezüst, króm, frozen grey, gyöngyház, (és a többi szem-tartalmú festék)

Ezeknél a színeknél legjobb először az átlátszó - fényes RACER DIP® -et alaprétegeket alkalmazni vagy bármelyik más, NO METALLIC festéket hogy elkerüljük a Metallic festék és az eredeti felületnek közvetlen kapcsolatát. Ha ez megtörténik, akkor az eltávolításnál megtörténhet az is, hogy a Metallic festék szemek az eredeti felület pórjajiba maradnak. Ezeket a szemek aztán eredeti hígítóval vagy benzin-be mártott ronggyal letisztítani vagy pedig citrus-eltávolítóval (citrus olaj) eltávolítani.

A Metallic festékek szebb megjelenéséért célszerűen javasoljuk 1 - 3 réteg RACER DIP®  átlátszó - fényes ™használatát.

A Metallic dip rétegek sekvenciós alkalmazása:

1.Az első kapcsolatfelvétel réteg RACER  DIP® átlátszó - fényes ™

2.1 - 3 réteg (a szín térfogatától a rétegen függően) 

3. 3 réteg metallic festék

4. esetleg megint 1 - 3 réteg RACER DIP® átlátszó fényes™

 

RACER DIP® CHAMELEON

Az ilyen típusú festéknél ez a fajta dip a végső bevonatra a legalkalmasabb. A festet felületnek metallic-us, színváltó hatást ad.

A legjobb, ha a RACER DIP® CHAMELEON festése élőt 4-5 réteg fekete RACER DIP® -et alkalmaz először.

A rétegek sekvenció alkalmazása metallicus dip-eknél.

1.Az első vékony érintkező fekete RACER DIP® réteg.

2. 4-5 kiadós fekete RACER DIP® réteg.

3. 1-3 réteg RACER DIP® CHAMELEON

 

RACER DIP® Gyöngyházhatás™

Ezt a gyöngyházhatás dip-et a legjobb fehér típusú dip alapra használni. Ezután egy igazi gyöngyhatású felületet alapít.

A rétegek sekvenció alkalmazása gyöngyházhatású dip-eknél.

1.Az első 1. vékony érintkező transparent fényes RACER DIP® réteg.

2. 1-3 réteg (a réteg mennyisége a térfogatban) RACER DIP® átlátszó fényes™

3. 4-5 kiadós réteg RACER DIP® Alpine fehér

4. 1-3 réteg (a réteg mennyisége a térfogatban) RACER DIP® Gyöngyházhatás ™


© 2014 RacerDip Hungary s.r.o.